søndag den 15. marts 2015

Sunde fuldkornsspinatboller opskrift

Opskrift på lækre fuldskornsspinatboller

Ingredienser

600 g hvedemel
200 g fuldkornshvedemel
100 g grahamsmel eller rugmel
ca. 5 dl lunken vand
50 g gær
100 g hakket spinat (eller mere efter behag)
250 g hytteost (eller 3 dl. skyr)
2 tsk. sukker
2 tsk. groft salt
75 g græskarkerner

Fremgangsmåde

1. Rør gæren ud i lunken vand og tilsæt resten af ingredienserne undtagen hvedemelet.
2. Efter det det er rørt sammen, tilsæt hvedemelet lidt ad gangen. Ælt dejen til den er smidig og gerne stadig lidt klæg. 
3. Lad den hæve tildækket lunt i 45 min.
4. Del dejen i 24 stk. boller.
5. Læg dem på en bageplade og lad dem hæve yderligere 30 min.
6. Pensel bollerne med sammenpisket æg og bag dem i forvarmet ovn ved 225 grader (200 grader varmluft).



Ingen kommentarer:

Send en kommentar