Nem hjemmelavet lagkage med mandelbunde og sommerbær
Har du lidt travlt men vil gerne lave din egen lagkage til en fødselsdag eller anden begivenhed er der en nem opskrift jeg prøvede den anden dag.
Hos os var det en ren succes og fuld af smag med de lækre mandelbunde.
Det tager ca. 1 time og lave, men så er den jo også hjemmelavet ;)
Der er til 6-7 mennesker afhængig af kageapetitten :)
Ingredienser:
3 æg
125 g sukker
100 g smuttede, hakkede mandler
100 g mel
½ tsk bagepulver
½ tsk vaniljepulver
rasp (til kageformen)
Fyld:
ca. 200-300 g brombær/jordbær/hindbær (al efter hvor meget og hvilken frugt du vil ha' i kagen)
2,5 dl. Piskefløde (jeg kan godt li' at der ikke er for meget piskefløde)
1-2 spsk. flormelis
evt. krymmel til pynt
Sådan gør du:
Mandel-lagkagebundene:
Ovnen stilles på 170 grader.
Du hælder kogt vand over skålen med mandler. Lader dem trække lidt. Imens pisker du æg og sukker meget skummende. Derefter smutter du mandlerne og blender eller hakker det meget fint.
Melet, bagepulveret og vaniljesukkeret blandes sammen og vendes i det piskede æg og sukker sammen med mandelmassen.
En kageform efter eget valg (jeg valgte en almindelige aflang kageform 25x30 cm) smøres med smør og rasp vendes rundt i formen. Dejen puttes i formen og sættes i ovnen i ca. 30 min. afhænging af størrelsen på formen (jo tyndere et lag dej der ligger i formen, jo mindre tid i ovnen).
Når den er færdig (på min kage slap kanterne siden af formen, så vidste jeg den havde fået nok), stilles den til afkøling inden kagen bliver vendt ud af formen.
Fyldet:
Jeg brugte frosne brombær, så imens jeg lavede bunden/kagen puttede jeg brombærene i en si med en skål under så de ku tø. Jeg tog noget af den overskydende frugtsaft og hældte i piskefløden sammen med flormelisen.
Sammenlægning:
Kagen løsnes fra formen og skær den i det ønsket antal bunde. Da min var en aflang form skar jeg den i tre dele så det blev 3 bunde af 10 cm (=30cm/3). Det er nemmere end at man skal til at forsøge at skære på tværs af kagen.
Så er det bare at lave lag på lag: Bund, flødeskum, brombær spredt på laget, bund, flødeskum, brombær, bund flødeskum og jordbær. Jeg gemte med vilje lidt flødeskum til at dække kagens sider og top (bare et tyndt lag). Til sidst kan man pynte som man vil. Jeg dryssede med lidt chokoladekrymmel. Lad den stå i køleskabet i en timestid og trække.
Voila! :D
Ingen kommentarer:
Send en kommentar